Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu

AMPLIFICATOR ÎN CONFIGURAȚIE CFA CU FINALI MOSFET

Montaje audio cu componente Solid State (tranzistoare, circuite)

Moderator: hpavictor

Popa Marius
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Nu stiu ce relevanta are faptul ca IRF240 este "vertical" am construit un hibrid clasa A de tip SE cu acest tranzistor avind curentul de mers in gol de aprox 1,4A perfect stabil, 15w si THD de 0,3%
hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 514 ori
A fost apreciat de: 509 ori

Am actualizat graficul SOA prezentat anterior si am evidentiat punctele de interes SOA pentru folosirea unor finali MOS FET IRFP240 / 9240 in amplificatoare clasa AB astfel :
- pentru tensiunea de alimentare de +/- 50V ( doua perechi ) si puterea pe sarcina : 100W / 8 ohmi ; 200W / 4 ohmi ; 330W / 2 ohmi .
- pentru tensiunea de alimentare de +/- 70V ( patru perechi ) si puterea pe sarcina : 200W / 8 ohmi ; 400W / 4 ohmi ; 660W / 2 ohmi .
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
TheMask
Membru
Membru
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 5 ori

Epure scrie: Sâm Iun 13, 2020 12:20 pm Am conceput și realizat practic un amplificator care sună excepțional. Alimentat la + 50 -50V este capabil să debiteze o putere sinusoidală de 100W într-o sarcină de 8 ohmi.
Sa inteleg ca ati vazut si dumneavoastra ''urechiometric'' ca, folosind acesti mosfeti in configuratie CFA, suna mai bine decat varianta VFA ?
Daca da, atunci ma bucur ca nu sunt singurul :mrgreen:
Interesanta si simpla schema dvs.
Acesti utilizatori au apreciat autorul TheMask pentru postare:
hpavictor (Vin Oct 23, 2020 6:14 pm)
Rating: 16.67%
Scrie răspuns