Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu
Seturi amp VD2018
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 537 ori
- A fost apreciat de: 206 ori
Bun, am facut socotelile, la 5 seturi de cate 2 placi amp si o placa sursa, costa 32RON setul; pentru cei care doresc, astept sa se stranga banii necesari; cred ca aveti contul meu (BT sau Raiffeisen) pentru ca am mai colaborat cu fiecare. Pentru a include si transportul, puteti plati 40RON si le voi pune la posta cand intru in posesia lor. Plata se poate face pana pe vineri, as vrea sa dau comanda atunci ca oricum dureaza pana ajung. Daca aveti neclaritati, va stau la dispozitie.
Forum Hobby-Electronics
- addybiru
- Mod global

Am definitivat si sursa, voi face la fabrica vreo 20 de placi de sursa, astea se pot folosi si la Mullard 5-20, evident, fara partea de negativare. Pe partea de stabilizare filamente, am preferat LM338 dar am marit filtrajul inainte si dupa stabilizare, folosind cate 2 cond de 10000uF. Fara temporizare, slow start si alte fitze, doar filtraj CRC si stabilizare pt filamentele ECC-urilor.
- Fişiere ataşate
-
- vd2018ps.png (186.87 KiB) Vizualizat de 3620 ori
Forum Hobby-Electronics
- VIOTUBEAMP
- Moderator

- A apreciat de: 3 ori
- A fost apreciat de: 214 ori
Scoate condensatorul de 10000 de la iesirea stabilizatorului, pune unu de 100...220microf 25V și un semireglabil de 100 ohmi între plus și minus, cursorul la minus sursă anodică.
Separa sursa pentru filamente de restul surselor.
Separa sursa pentru filamente de restul surselor.
- addybiru
- Mod global

Am aplicat modificarile propuse, cam asa arata acum, mai trebuie sa fac ceva?
- Fişiere ataşate
-
- vd2018ps.png (193.58 KiB) Vizualizat de 3602 ori
Forum Hobby-Electronics
- VIOTUBEAMP
- Moderator

Ok
Dacă mai ai loc, fă și un circuit care ridică potențialul filamentelor față de catod, la circuit cuplezi cursorul semireglabilul ui de 100 ohmi, pentru cei care folosesc tuburi rusești, alea au Ufk 100V.
Dacă mai ai loc, fă și un circuit care ridică potențialul filamentelor față de catod, la circuit cuplezi cursorul semireglabilul ui de 100 ohmi, pentru cei care folosesc tuburi rusești, alea au Ufk 100V.
- addybiru
- Mod global

Da, ma gandeam azi si la ala, sa vad daca mai am loc pe placa sa-l inghesui pe acolo...daca nu, asta e varianta care pleaca la fabrica; eu unul nu voi folosi 6N*P ca am destule ECC-uri.VIOTUBEAMP scrie: Mie Feb 17, 2021 6:32 pm Ok
Forum Hobby-Electronics
- addybiru
- Mod global

A fost o cerere mai mare pentru Mullard 5-20, comanda finala fiind de 15 seturi; nu e asta o problema, s-au adunat destui colegi si pentru cele 10 seturi de VD2018. Mai raman si eu cu 2 seturi pe care oricum am de gand sa le construiesc in cursul anului. Le multumesc inca o data celor implicati si lui VIOTUBEAMP pentru indicatiile cu privire la realizarea sursei si a ampurilor.
- Fişiere ataşate
-
- group-buy.png (66.7 KiB) Vizualizat de 3544 ori
Forum Hobby-Electronics
- VIOTUBEAMP
- Moderator

Pai cum este bade..... nu mai este nașpa concepția mea.... uite încă 10 care vor să facă ampul, lipitorii de piese de pe grupuri..... ce mai zic?
- addybiru
- Mod global

Si probabil erau mai multi dar m-am limitat eu la 10 seturi; n-ai grija, cei care-l fac sunt mai "open mind" si nu asteapta o schema cu un anume CTC sa se apuce de lucru; a trebuit sa vin doar cu ideea unui proiect nou si garantat functional. De restul nu ma intereseaza, parerile lor nu au relevanta atata timp cat am ales un proiect cum e asta, ce era sa fac, Kaizerpower inca vreo 20-30 de placi? Trebuia un reset, un refresh pe grupuri, cel putin pe astea administrate de mineVIOTUBEAMP scrie: Vin Feb 19, 2021 5:01 pm Pai cum este bade..... nu mai este nașpa concepția mea.... uite încă 10 care vor să facă ampul, lipitorii de piese de pe grupuri..... ce mai zic?
P.S Cu cativa din cei mentionati de tine nu mai tin legatura, vreo 2 m-au scos din lista de prieteni...asta e, nu mai suntem pe aceeasi lungime de unda
Forum Hobby-Electronics
În categoria open mind intra alte categorii de scheme cel puțin eu asa vad lucrurile, sa faci o schema clasica nu e chiar asa open mind e mai degrabă pur și simplu normal. Când vine o schema mai ieșită din comun lumea e sceptica(necunoașterea aduce frica.... ), eu am discutat dea lungul vremii cu cateva persoane de prin tara unele cunosc și sunt deschise altele pur simplu aleg ce ii simplu îl construiesc și la vanzare și următorul și evoluția e tot la fel.