Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu

Amplificator de casti cu TPA6120A2

Montaje audio cu componente Solid State (tranzistoare, circuite)

Moderator: hpavictor

carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 106 ori
A fost apreciat de: 91 ori

Daca e de asamblat evident ca voi verifica piesele...
Multumesc pt. oferta, de lipit cred ca ma descurc, merge si cu letconul si cu flux, mai greu e cu scosul unui integrat cu pini asa multi fara a afecta cablajul...va trimit adresa in privat daca nu o mai aveti.
hixpp02
Membru
Membru
A apreciat de: 35 ori
A fost apreciat de: 35 ori

Ok, am retinut, va rog adresa in MP. Cu mentiunea sa-mi acordati cateva zile, voi trimite spre mijlocul saptamanii urmatoare.
carageae
Mod global
Mod global

Multumesc, am trimis.
carageae
Mod global
Mod global

Din lipsa de timp am tot amanat sa scriu aici, pana la urma am primit de la userul @hixpp02 cablajul promis, a fost foarte ok, era un SMD ce nu a fost lipit la un capat si care probabil introducea distorsiuni mari pe canalul respectiv, era un rezistor in bucla de reactie negativa.
Amplificatorul suna foarte bine, acest integrat e de referinta...cred ca ar putea fi si o baza interesanta pentru un amplificator cu tranzistoare pentru difuzoare...in genul amplificatoarelor facute cu TDA7250. Totusi sunetul in sine e un pic sec, rece, dar pentru cine prefera un amplificator critic, analitic, chiar daca putin obositor pentru auz, cred ca e o alegere buna. Din ce am testat eu pe fuga, semnalul dreptunghiular e nedeformat pana peste 30 Khz...chiar la 50 Khz arata rezonabil...
O sa revin aici cu varianta finala in carcasa, intre timp am mai achizitionat inca doua PCB-uri cu acest integrat.
SSB
Membru
Membru
A apreciat de: 2 ori
A fost apreciat de: 6 ori

Eu folosesc integratul acesta ca amplificator pt iesirea de casti din DAC-ul meu. Suna foarte bine dar nu l-am putut compara face to face cu un amplificator super hi-end pe aceleasi casti ca sa dau mai multe detalii.
Da, are un sunet mai analitic si chiar asta am si urmarit prin alegerea cip-ului DAC. Nu stiam prea multe despre sunetul lui (TPA-ului) la momentul proiectarii.
Este si normal ca semnalul dreptunghiular sa arate nedeformat pina la frecvente foarte mari la ce slew-rate are.
Scrie răspuns