Pai si eu m-am speriat la inceput cand am vazut CCS-ul din Kaizerpower...dar asta e o faza asa de incepator; cei care aprofundeaza nu se mai tem de scheme mai iesite din comun; problema e, asa cum vad eu, faptul ca pe grupuri exista o plafonare, in afara de ceea ce faci tu si inca vreo 2-3 persoane si mai ales cu ultimul proiect (schema lui Popa Marius cu CCS) nu prea vine nimeni cu ceva iesit din comun. Poate ca nici astea doua proiecte nu au nimic iesit din comun dar la Mullard am abordat si varianta cu CCS, cine este curios poate sa incerce, cine nu, ramane cu schema clasica.DANO scrie: Vin Feb 19, 2021 7:58 pm În categoria open mind intra alte categorii de scheme cel puțin eu asa vad lucrurile, sa faci o schema clasica nu e chiar asa open mind e mai degrabă pur și simplu normal. Când vine o schema mai ieșită din comun lumea e sceptica(necunoașterea aduce frica.... ), eu am discutat dea lungul vremii cu cateva persoane de prin tara unele cunosc și sunt deschise altele pur simplu aleg ce ii simplu îl construiesc și la vanzare și următorul și evoluția e tot la fel.
Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu
Seturi amp VD2018
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 537 ori
- A fost apreciat de: 206 ori
Forum Hobby-Electronics
- addybiru
- Mod global

Vad ca au terminat chinezii placile si le-au si trimis...astia au lucrat si in weekend, de curiozitate am urmarit progresul. Nu stiu daca ajung in aceasta luna, mai degraba in martie dar va tin la curent.
- Fişiere ataşate
-
- comanda-pcb.png (77.2 KiB) Vizualizat de 3273 ori
Forum Hobby-Electronics
- addybiru
- Mod global

Vin cu un update: placile urmeaza sa ajunga zilele astea, azi am vazut ca sunt in vama la Budapesta; legat de sursa, am pus azi in functie exact varianta de sursa din cadrul proiectului...din pacate s-a strecurat o mica greseala, dioda din spatele LM338T trebuie conectata corect, intre In si Out, nu intre In si Adj; se poate intrerupe traseul sau lipi direct pe spatele sursei; in rest, functioneaza corect si am alimentat filamentele de la ECC-urile din amp fara ca radiatorul sa se incinga prea tare. Cu reglajul semireglabilului de la iesire, s-a dus si hum-ul pe care il aveam, nu foarte tare dar era acolo asa ca am reusit sa scap de el. Pana la urma, solutia cu stabilizarea tensiunii filamentelor si acel semireglabil e foarte buna si se va gasi in toate sursele pe care le voi face de acum incolo. Cand ajunge traful de la Petra, voi monta sursa si voi testa inca o data ampul pe osciloscop, avand in vedere ca tensiunile vor fi mai mari, anodica pe la 500V...revin cu vesti ulterior.
Forum Hobby-Electronics
- VIOTUBEAMP
- Moderator

- A apreciat de: 3 ori
- A fost apreciat de: 214 ori
Cine mă cinstește pentru acel semireglabil? 
- addybiru
- Mod global

Au ajuns ieri placile de la JLCPCB iar cei care sunt pr grupuri au vazut pozele; tot ieri m-am apucat sa mai montez un set de VD2018, set care va constitui urmatorul amplificator pe care-l voi finaliza undeva in vara. Mai am de pus niste conzi, de data asta aleg Miflex pt cei de cuplaj, finalele vor fi KT88, trafurile vor fi Hammond iar pt cel de alimentare voi apela iarasi la cei de la Petra.
- Fişiere ataşate
-
- 157145213_5382800261731833_2285166210099942261_n.jpg (89.18 KiB) Vizualizat de 3208 ori
-
- 157543138_5382800138398512_3679549941457708358_n.jpg (81.52 KiB) Vizualizat de 3208 ori
Forum Hobby-Electronics