Am mai gasit in calculator poze cu monoblocurile, pe ele le-am realizat inaintea preamplificatorului corector. Fata de pozele postate au mai aparut modificari intre timp, am adaugat in spate un comutator pentru VU-metru, x1 si x0,1 deoarece de regula ascult la putere de max 1W si vu-metrele se miscau prea putin, am lasat o singura intrare RCA, cam asta…
Inscriptionarea panourilor frontale a fost facuta pe CNC, am un prieten care si-a construit unul, iar inscriptionarile din spate le-am facut cu stilografe Staedler si sabloane pentru desen tehnic (old school).
Am poze mai multe cu preamplificatorul, si interior, pe telefon, incerc sa le pun.
Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu
Corector de ton cu 3 benzi
Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP
- vidax
- Membru

- A apreciat de: 3 ori
- A fost apreciat de: 8 ori
- Fişiere ataşate
-
- IMG_6825.JPG (3.62 MiB) Vizualizat de 2415 ori
-
- IMG_6787.JPG (3.24 MiB) Vizualizat de 2415 ori
-
- IMG_6784.JPG (3.41 MiB) Vizualizat de 2415 ori
-
- IMG_6782.JPG (3.7 MiB) Vizualizat de 2415 ori
- vidax
- Membru

Si cateva fotografii din interiorul preamplificatorului corector:
- Fişiere ataşate
-
- thumbnail.4.jpg (140.92 KiB) Vizualizat de 2409 ori
-
- thumbnail.3.jpg (146.13 KiB) Vizualizat de 2409 ori
-
- thumbnail.2.jpg (154.09 KiB) Vizualizat de 2409 ori
-
- thumbnail.1.jpg (168.23 KiB) Vizualizat de 2409 ori
- Acesti utilizatori au apreciat autorul vidax pentru postare (total 2):
- addybiru (Lun Mar 29, 2021 8:34 am) • Catalin Dascalescu (Mar Oct 15, 2024 7:29 pm)
- Rating: 33.33%
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 537 ori
- A fost apreciat de: 206 ori
Frumos, felicitari inca o data pt realizari; ne puteti da detalii despre partea de alimentare a corectorului? Vad ca ati folosit redresare cu tub, aveti o schema cu alimentarea? Eu nu voi folosi redresare cu tub, prefer sa stabilizez ambele tensiuni si poate voi integra si un multiplicator de capacitate pe partea anodica.
Forum Hobby-Electronics
- vidax
- Membru

Am vrut sa fie "All Tube", se spune ca timbrul sonor ar fi deosebit. Acum lucrez la al doilea, am cumparat 2 cablaje, la care redresarea o voi face cu diode cu siliciu. Voi putea face comparatii dar cred ca nu va fi relevant deoarece pentru acesta voi folosi tuburi subminiatura 6N16B si 6N17B. Aceasta este schema folosita:
- Fişiere ataşate
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 509 ori
Există posibilitatea să potrivești sunetul dorit cu particularitățile boxelor și a spațiului de audiție , dacă frecventele de taiere ale corectorului de ton pot fi modificate după necesități sau gusturi .
Schema Luxman poate fi folosita ca sursă de inspirație pentru modificarea corectorului de ton din proiectul prezentat la începutul subiectului :
Schema Luxman poate fi folosita ca sursă de inspirație pentru modificarea corectorului de ton din proiectul prezentat la începutul subiectului :
- Fişiere ataşate
- Rating: 33.33%
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
- addybiru
- Mod global

Cu prima varianta prezentata am cam dat-o in bara, erau multe greseli pe placa asadar am decis sa ma apuc de alta, cu design mai simetric si de dimensiuni ceva mai mici; a iesit ce vedeti in poze, am facut o varianta de test si totul e in regula. Sursa e stabilizata si pe anodica si pe filamente iar varianta de test functioneaza de cateva zile bune. Reglajele sunt ok, singura "chichita" la cea de test a fost faptul ca reglajele sunt inversate, in loc de minim la stanga si maxim la dreapta e taman invers, lucru pe care l-am rezolvat in varianta finala de mai sus. Urmeaza sa comand cateva zeci de placi la JLCPCB, daca mai e cineva interesat de aici, sa scrie. Plata se face in avans pana in data de 6 Mai cand as vrea sa pun comanda. Setul (format din corector + sursa) costa 50RON plus 5RON transport prin posta. Ii multumesc lui @VIOTUBEAMP pentru sugestiile in legatura cu sursa, mai am cateva pe care le voi aplica dar dupa sarbatori. Va doresc Paste fericit tuturor.
- Fişiere ataşate
-
- pwrsply.png (186.52 KiB) Vizualizat de 2333 ori
-
- 3bandtc.png (195.36 KiB) Vizualizat de 2333 ori
Forum Hobby-Electronics
- addybiru
- Mod global

In regula, 2 seturi pt dvs, revin mai tarziu cu un MP, multumesc.hixpp02 scrie: Sâm Mai 01, 2021 12:12 pm Sunt interesat de doua seturi.
Astept detalii pentru plata pr Mp.
Multumesc.
Forum Hobby-Electronics