Am făcut o revizie, reglat bias și repus in funcțiune un canal defect, defectul fiind un tub 12AT7 ( ECC81) cu filamentul întrerupt, am schimbat și câteva componente pasive care aveau valori cam.... aiurea..... datorită vechimii.
La verificarea pe osciloscop a celor canale am observat diferențe între cele două canale, distorsiuni destul de mari, după verificarea tuburilor pe catometru am observat că cele trei tuburi 12AT7, cu care a fost echipat amplificatorul, nu mai sunt în parametri, având emisia de cam 60% și diferențe destul de mari între cele două triode din același tub, sigur tuburile 12AT7 sunt cele cu care a ieșit amplificatorul din fabrică cu mulți ani în urmă, am înlocuit cele 4 tuburi uzate cu unele noi ECC81 Zaerix, după înlocuire am făcut alt set de măsurători și amplificatorul a revenit în specificații.
Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu
VTL ST 85
Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP
- VIOTUBEAMP
- Moderator

- A apreciat de: 3 ori
- A fost apreciat de: 214 ori
- Fişiere ataşate
-
- IMG_20210628_113236.jpg (2.99 MiB) Vizualizat de 1101 ori
-
- IMG_20210630_103849.jpg (354.52 KiB) Vizualizat de 1101 ori
- Acesti utilizatori au apreciat autorul VIOTUBEAMP pentru postare:
- addybiru (Mie Iun 30, 2021 12:26 pm)
- Rating: 16.67%
- VAX
- Membru

- A apreciat de: 5 ori
- A fost apreciat de: 155 ori
Am reparat o lampa 6J1P-E cu un capat al filamentului desprins de firul (panglica) care venea de la terminal (piciorul lampii). Tot lotul a fost cu defectul asta de fabricatie, lampile n-au mers mai mult de cateva ore in regim de vibratii mecanice puternice (la un RADAR meteorologic).
Am legat filamentul lampii in serie cu un bec (clasic) de 60W si am alimentat de la priza. Am dat un bobarnac lampii si de la vibratii capatul desprins al filamentului s-a atins de panglica respectiva. A facut o flama urmata de arc electric timp de o fractiune de secunda. S-au topit local cele doua conductoare si dupa asta au ramas lipite.
Incercati si dumneavoastra, poate ca mai recuperati din lampile cu problema asta.
Am legat filamentul lampii in serie cu un bec (clasic) de 60W si am alimentat de la priza. Am dat un bobarnac lampii si de la vibratii capatul desprins al filamentului s-a atins de panglica respectiva. A facut o flama urmata de arc electric timp de o fractiune de secunda. S-au topit local cele doua conductoare si dupa asta au ramas lipite.
Incercati si dumneavoastra, poate ca mai recuperati din lampile cu problema asta.
- VIOTUBEAMP
- Moderator

Nu îmi bat capul cu asemenea "reparații" de tuburi, mai ales când am bănuiala că tuburile sunt uzate, de asta le testez și pe catometru.
- VAX
- Membru

- A apreciat de: 5 ori
- A fost apreciat de: 155 ori
Nu pentru dumneavoastra am scris, presupun ca lucrati cu piese noi si ca amplificatoarele construite merg la persoane cu buzunarul mare. E hobby combinat cu o mica afacere.
Informatia era pentru amatori.
Informatia era pentru amatori.
- VIOTUBEAMP
- Moderator

Am înțeles.