Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu

Corector de ton cu 3 benzi

Montaje si scheme folosind tuburi electronice

Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP

avrams
Membru
Membru
A apreciat de: 3 ori
A fost apreciat de: 4 ori

Doresc și eu un set, daca nu e prea tarziu... .
Multumesc
addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 537 ori
A fost apreciat de: 206 ori

avrams scrie: Vin Aug 27, 2021 12:11 pm Doresc și eu un set, daca nu e prea tarziu... .
Multumesc
Cred ca mai am un set, ma uit si revin cu un raspuns.
Forum Hobby-Electronics
addybiru
Mod global
Mod global

@avrams , mai am un set disponibil, 50RON plus 5RON posta, plata se face in avans, va trimit contul in privat daca e sa il cumparati.
Forum Hobby-Electronics
vlad1980
Membru
Membru
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Am un set de cablaje pentru acest corector si vreau sa ma apuc de construit zilele acestea.

Ma gandeam sa folosesc ECC82 pe iesire in loc de ECC83. A incercat cineva pana acum? Cateva recomandari mi-ar prinde bine inainte sa ma apuc de popularea cablajelor.

Multumesc!
addybiru
Mod global
Mod global

Salut, am facut 2 exemplare dar le-am vandut intre timp si ambele folosesc atat ECC82 cat si 83. Nu am incercat sa folosesc ECC83 si in etajul de intrare dar cu valorile si tuburile din schema, am obtinut rezultate foarte bune, nu are brum sau alte zgomote, corectiile lucreaza bine, e cat se poate de ok. Din cate stiu, ECC83 are amplificare mai mare deci cred ca se poate inlocui ECC82 in cazul de fata, cu ECC83.
Forum Hobby-Electronics
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator
A fost apreciat de: 214 ori

vlad1980 scrie: Sâm Noi 13, 2021 5:18 pm Am un set de cablaje pentru acest corector si vreau sa ma apuc de construit zilele acestea.

Ma gandeam sa folosesc ECC82 pe iesire in loc de ECC83. A incercat cineva pana acum? Cateva recomandari mi-ar prinde bine inainte sa ma apuc de popularea cablajelor.

Multumesc!
Dacă folosești ECC82 in loc de ECC83 se dă peste cap PSF-ul acelui etaj, valorile componentelor pasive sunt calculate pentru ECC83 nu ECC82, corectorul va funcționa dar.... cu totul alți parametri, adică....... aiurea.
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator
A fost apreciat de: 214 ori

addybiru scrie: Sâm Noi 13, 2021 6:56 pm Salut, am facut 2 exemplare dar le-am vandut intre timp si ambele folosesc atat ECC82 cat si 83. Nu am incercat sa folosesc ECC83 si in etajul de intrare dar cu valorile si tuburile din schema, am obtinut rezultate foarte bune, nu are brum sau alte zgomote, corectiile lucreaza bine, e cat se poate de ok. Din cate stiu, ECC83 are amplificare mai mare deci cred ca se poate inlocui ECC82 in cazul de fata, cu ECC83.
Când se are în vedere schimbarea unui tub cu alt tub, caracteristici diferite, nu se tine seama doar de amplificare, trebuie să se țină seama și de alte valori tehnice ale tubului, Ufk, Ia, Ik, Pda, PSF, trebuiesc modificate valorile unor componente pasive.
addybiru
Mod global
Mod global

VIOTUBEAMP scrie: Dum Noi 14, 2021 9:08 am Dacă folosești ECC82 in loc de ECC83 se dă peste cap PSF-ul acelui etaj, valorile componentelor pasive sunt calculate pentru ECC83 nu ECC82, corectorul va funcționa dar.... cu totul alți parametri, adică....... aiurea.
Scuze, am omis asta...evident ca trebuie calculate valorile pt ECC83, nu merge simplu doar cu inlocuirea tubului. Schema e buna asa cum e desenata, cel mai bine e sa foloseasca ECC82 acolo.
Forum Hobby-Electronics
vlad1980
Membru
Membru

Este clar pentru oricine (sper) ca valorile componentelor pasive trebuie modificate daca inlocuim ECC83 cu ECC82.
O sa fac niste teste cu ambele lampi si vedem ce iese.
Rares Alexa

addybiru scrie: Mar Mar 23, 2021 9:11 am Salutari, in cautarea unei scheme de corector de ton, m-am oprit la varianta din poza si de la inceputul lunii am avut timp suficient sa incropesc un cablaj, in varianta stereo, a schemei cu pricina; voi face o varianta de test si, daca totul e in regula, voi da in lucru cateva placi la JLCPCB, prin aprilie. Daca mai e cineva de aici interesat, sa posteze si il voi trece pe lista. Plata se va face in avans si voi strange banii cu o saptamana inainte de a da comanda la fabrica.

Va salut! Mai aveti acest cablaj in format PDF pentru metoda PnP ? As vrea sa va rog sa ma ajutati cu fisierul, bineinteles daca doriti si se poate !
Va multumesc!
Scrie răspuns