Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu

Amplificator pentru casti cu tuburi 6N5P

Montaje si scheme folosind tuburi electronice

Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP

addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 537 ori
A fost apreciat de: 206 ori

franzm scrie: Vin Sep 03, 2021 9:43 am Va rog sa-mi iertati îndrazneala, dar transformatorul mentionat chiar este destinat a fi folosit cu componenta continua prin el? Ca nu am vazut nicaieri specificat ca ar fi bun pentru asa ceva. Are întrefier? Sau nu are nevoie?
Buna ziua, multumesc pt intrebare; intr-adevar, sunt putine date legate de acest model iar din cate am gasit eu pe net (pe un site si pe un forum) acest traf se preteaza pt amplificatoare cu casti SE, avand si intrefier. In timpul testarii, nu am observat nimic suspect, trafurile nu se incalzesc (iar testarea a fost pe parcursul a 2 ore) deci tind sa cred ca e ce trebuie. De altfel, e singurul model de la Edcor care are si iesire de 32ohmi la un Raa de 10K, altul nu am gasit la ei, poate la alti producatori.
Forum Hobby-Electronics
carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 106 ori
A fost apreciat de: 91 ori

Pai nu cred ca incalzirea ar fi de asteptat...e grav daca s-ar incalzi. Din cate stiu eu saturatia miezului duce la distorsiuni vizibile si apoi scaderea randamentului. Eu as fi curios ce curent trece prin trafuri...nu pot vizualiza acum schema sa vad daca e data tensiunea pe catodul finalei, dar nu cred ca e asa de mare incat sa satureze miezul. Mai e de luat in calcul si calitatea miezului, n-or fi ele de permalloy, dar din cate stiu tolele Edcor sunt peste medie, chiar la modelele entry-level.
flomar60
Moderator
Moderator
A apreciat de: 13 ori
A fost apreciat de: 35 ori

La 250V anodică ar fi un curent maxim de 7mA...
addybiru
Mod global
Mod global

Masor azi si revin cu valoarea; tensiunea pe catodul finalei e in jur de 7V, masurata zilele trecute.
Forum Hobby-Electronics
hixpp02
Membru
Membru
A apreciat de: 35 ori
A fost apreciat de: 35 ori

Aici sunt specificațiile materialului din care este făcut transformatorul:
https://edcorusa.com/core-steel
Despre calitatea tarafurilor Edcor, sunt sigur peste medie calitativ vorbind.
carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 106 ori
A fost apreciat de: 91 ori

Ati apucat sa salvati acel material? Cand l-ati postat m-am uitat in fuga, dar se pare ca l-au sters de pe site...sau o fi fost mutat.
addybiru
Mod global
Mod global

Eu nu l-am salvat, vad ca nu mai e disponibil dar nici nu prea ma mai intereseaza, am deja trafurile si stiu cam ce pot, dupa efectuarea masuratorilor; inca nu l-am pus in carcasa, mai am de comandat toroidalul pt alimentare, momentan folosesc un alt trafo de la un proiect similar.
Forum Hobby-Electronics
Scrie răspuns