Sosit din UK pentru depanare, defect minor..... pe alimentarea filamentelor.
Am fost înștiințat că pocnesc incintele când se manevrează butonul de volum, rezolvată și această problemă, nu prin clasica spălare a comutatorului care se ocupă de volum, cine îmi spune rezolvarea acestei probleme întâlnită și la alte aparate la care volumul se face prin comutarea unor valori de rezistențe, primește de la mine 4X6P6C & 2X6H8C.
Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu
Preamplificator Conrad Johnson Premier 10
Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP
- VIOTUBEAMP
- Moderator

- A apreciat de: 3 ori
- A fost apreciat de: 214 ori
- Fişiere ataşate
-
- IMG_20211215_104504.jpg (416.24 KiB) Vizualizat de 1691 ori
-
- IMG_20211215_102945.jpg (2.99 MiB) Vizualizat de 1692 ori
-
- IMG_20211215_102954.jpg (1.98 MiB) Vizualizat de 1692 ori
-
- IMG_20211215_103000.jpg (2.58 MiB) Vizualizat de 1692 ori
-
- IMG_20211215_103003.jpg (2.64 MiB) Vizualizat de 1692 ori
-
- IMG_20211215_103009.jpg (2.46 MiB) Vizualizat de 1692 ori
-
- IMG_20211215_103013.jpg (2.79 MiB) Vizualizat de 1692 ori
-
- IMG_20211215_103017.jpg (2.23 MiB) Vizualizat de 1692 ori
-
- IMG_20211215_103023.jpg (2.25 MiB) Vizualizat de 1692 ori
-
- IMG_20211215_103103.jpg (2.57 MiB) Vizualizat de 1692 ori
-
- IMG_20211215_103038.jpg (2.98 MiB) Vizualizat de 1692 ori
- carageae
- Mod global

- A apreciat de: 106 ori
- A fost apreciat de: 91 ori
Chiar si cu condensatorul respectiv, nu ramane grila primului tub in aer? Eu asa fac si cu aparatele vechi pe tuburi care nu au asa ceva....pun 1...5M in paralel pe prima grila, in special la radiouri pocneste rau de tot chiar daca potentiometrul nu e chiar asa prapadit...cu cativa Megaohmi nu se "strica" sunetul, dar nu mai caraie asa tare, nici macar daca e potentiometrul aproape de "end of life"...
EDIT: La cat de audiofila pare constructia, cred ca s-a dorit eliminarea la maxim a ideii de condensator...de obicei cand vad nepolarizate pe filtraj ma gandesc la asta in primul rand...
EDIT: La cat de audiofila pare constructia, cred ca s-a dorit eliminarea la maxim a ideii de condensator...de obicei cand vad nepolarizate pe filtraj ma gandesc la asta in primul rand...
- VIOTUBEAMP
- Moderator

NuMircea scrie: Mie Dec 15, 2021 7:51 pm Nu scriu pentru "concurs", dar avea probleme de DC pe calea de semnal si un mic condensator (pe care nu-l vad ca intrus in pozele expuse) este pus undeva bine potrivit?
- VIOTUBEAMP
- Moderator

Spune clar care a fost rezolvare, adică cum ai elimina tu pocnetele la comutarea volumului.carageae scrie: Mie Dec 15, 2021 8:06 pm Chiar si cu condensatorul respectiv, nu ramane grila primului tub in aer? Eu asa fac si cu aparatele vechi pe tuburi care nu au asa ceva....pun 1...5M in paralel pe prima grila, in special la radiouri pocneste rau de tot chiar daca potentiometrul nu e chiar asa prapadit...cu cativa Megaohmi nu se "strica" sunetul, dar nu mai caraie asa tare, nici macar daca e potentiometrul aproape de "end of life"...
Eu nu dau doi bani pe filtrajul cu condensatori nepolarizati, este fiță pură.
- carageae
- Mod global

- A apreciat de: 106 ori
- A fost apreciat de: 91 ori
In cazul meu nu a fost comutator, ci potentiometru, dar cu intreruperi si intre cursor si potcoava, si potcoava fisurata...practic cand mergea, aveam doar volum mediu si foarte tare. Dar la trecerea peste fisura pocnea infiorator...dupa ce l-am curatat si dat cu grafit de pe un creion moale, facea contact cat de cat dar tot paraia ingrozitor...am vazut pe schema ca era doar potentiometrul cu cursorul legat direct la grila tubului, fara nimic altceva.
Cu o rezistenta de valoare mare - cred ca 4M7, sunt peste 10 ani de atunci - am facut aparatul sa mearga ok, adica mai haraia un pic, dar suportabil. Era un potentiometru mai special, de 2M cu intrerupator, in ceva radio nemtesc vechi, si cu alt factor de forma si ax lung...era prea greu de adaptat altceva acolo.
Asadar in schema data eu as pune o rezistenta de 2...5 megaohmi intre grila primei triode si masa...presupun ca pocneste pt. ca acel comutator nu e "make before break" cum se poarta la atenuatoare - despre care ziceam si eu ca sunt fiţe pana am inceput sa masor potentiometre din diverse aparate...
Nici eu nu scriu neaparat pt. concurs, desi o pereche de 6P6 mi-ar prinde bine
Vreau sa fac un pui de amplif de bas pt. repetitii...doar pt. sunet, ca pt. galagie am un Hartke A70. Sunt doar curios de rezolvarea tehnica...schema pare foarte interesanta si am si ceva triode faine pt. asa ceva...chiar am mai vazut un amplificator cu ele si ma miram de potrivire, exista si o pentoda 6GK6, novala dar ceva mai tare ca EL84, dar cu alte conexiuni, era pe diyaudio un amplificator cu ea, atacata de 6GK5...
Cu o rezistenta de valoare mare - cred ca 4M7, sunt peste 10 ani de atunci - am facut aparatul sa mearga ok, adica mai haraia un pic, dar suportabil. Era un potentiometru mai special, de 2M cu intrerupator, in ceva radio nemtesc vechi, si cu alt factor de forma si ax lung...era prea greu de adaptat altceva acolo.
Asadar in schema data eu as pune o rezistenta de 2...5 megaohmi intre grila primei triode si masa...presupun ca pocneste pt. ca acel comutator nu e "make before break" cum se poarta la atenuatoare - despre care ziceam si eu ca sunt fiţe pana am inceput sa masor potentiometre din diverse aparate...
Nici eu nu scriu neaparat pt. concurs, desi o pereche de 6P6 mi-ar prinde bine
- VIOTUBEAMP
- Moderator

Bingocarageae scrie: Mie Dec 15, 2021 9:39 pm In cazul meu nu a fost comutator, ci potentiometru, dar cu intreruperi si intre cursor si potcoava, si potcoava fisurata...practic cand mergea, aveam doar volum mediu si foarte tare. Dar la trecerea peste fisura pocnea infiorator...dupa ce l-am curatat si dat cu grafit de pe un creion moale, facea contact cat de cat dar tot paraia ingrozitor...am vazut pe schema ca era doar potentiometrul cu cursorul legat direct la grila tubului, fara nimic altceva.
Nici eu nu scriu neaparat pt. concurs, desi o pereche de 6P6 mi-ar prinde bineVreau sa fac un pui de amplif de bas pt. repetitii...doar pt. sunet, ca pt. galagie am un Hartke A70. Sunt doar curios de rezolvarea tehnica...schema pare foarte interesanta si am si ceva triode faine pt. asa ceva...chiar am mai vazut un amplificator cu ele si ma miram de potrivire, exista si o pentoda 6GK6, novala dar ceva mai tare ca EL84, dar cu alte conexiuni, era pe diyaudio un amplificator cu ea, atacata de 6GK5...
Aștept pe privat datele de livrare, inclusiv telefonul.
Trimit cu Fan Courier, plătesc eu transportul.
- Acesti utilizatori au apreciat autorul VIOTUBEAMP pentru postare:
- carageae (Joi Dec 16, 2021 12:29 am)
- Rating: 16.67%