Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu

Amplificator hybrid PP cu GU50

Montaje si scheme folosind tuburi electronice

Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP

addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 537 ori
A fost apreciat de: 206 ori

hpavictor scrie: Mar Iun 16, 2020 8:47 pm Cum luam legatura cu Audiocris pentru carcase ?
E aici pe forum, @audiocris ...sau il putem contacta pe mesageria facebook, eu asa procedez.
Acesti utilizatori au apreciat autorul addybiru pentru postare:
hpavictor (Mar Iun 16, 2020 10:37 pm)
Rating: 16.67%
Forum Hobby-Electronics
DANO
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Poate reușesc sa termin placa săptămâna asta de proiectat și dacă se gasesc doritori pt min 10pcb facem comanda pt ele.
Acesti utilizatori au apreciat autorul DANO pentru postare:
hpavictor (Mar Iun 16, 2020 10:37 pm)
hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 514 ori
A fost apreciat de: 509 ori

Eu sunt interesat de 2 seturi .
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
DANO

Ar fi ok alimentarea în acest fel? Nu ar putea fi alimentat și etajul ss din sursa de 300v sau chiar după stabilizator?ar fi oarecum mai safe și tensiunea stabilizata
LMO-DANO_Hybrid_GU50_60W.png
LMO-DANO_Hybrid_GU50_60W.png (135.44 KiB) Vizualizat de 2176 ori
Olimpiu

Nu,defazorul trebuie alimentat de la bara de +Ua pentru a urmari variatiile acestei tensiuni iar ca sa nu aveti probleme de trasee lungi cu tensiune inalta,va recomand ca cele doua rezistente de 10K (R5 si R24) sa le montati pe PCB-ul sursei de HV,condensatoarele C5,C6,C14,C15 vor ramane pe placuta defazorului.
DANO

Ok, în legătură cu pcb eu ma gândeam sa pun totul pe un pcb 230x80mm, în acest fel se renunță la multe fire pe acolo și oricum lampile finale se pot monta cum se dorește pe șasiu, dacă se dorește a se pune pe 3 pcb-uri separat deja e ceva mai mult de lucru și posibil costul o sa difere puțin. Dar vreau sa lămurim asta de la început, cum se dorește : 3 placi separate(canal stânga, dreapta și alimentare)? Pt fiecare canal sa placa pt a fi simetrica lucrarea în carcasa, poate pe uni nui interesează asta dar mie unu îmi place sa arate ok și sub capota nu doar sa cânte bine.
Și varianta de un singur pcb cu tot pe el alimentare +drivere ss stânga dreapta, avantaj ca se evita anumite conexiuni în final între placi, o sa fie gen pcbul pt kaizer doar ca are în plus și partea de alimentare.
In final e simplu :3pcburi sau 1pcb?
addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 537 ori
A fost apreciat de: 206 ori

DANO scrie: Mie Iun 17, 2020 3:33 pm In final e simplu :3pcburi sau 1pcb?
Eu as opta pt varianta cu 3pcb-uri din anumite considerente, am vazut cat de greu e sa faci anumite modificari cand e doar o placa, la ampliful kaizerpower nu e deloc usor, sa vedem ce zic si restul colegilor interesati.
Forum Hobby-Electronics
hpavictor
Moderator
Moderator

Stabilizatorul serie cu BU508 ... da , e funcțional , dar e " cîh " .
Mai bine punem un multiplicator de capacitate , evident renunțăm la stabilizarea G2 , nu aduce niciun aport calitativ in audio !
Dar nu mai putem folosi un amărât de BU508 , deoarece un multiplicator de capacitate funcționează aproximativ astfel : se înmulțește valoarea condesatorului din baza cu factorul de amplificare al tranzistorului serie ( beta ) care la tranzistoarele de genul BU508 este intre 5 și 25 și rezultă capacitatea de filtraj echivalentă a montajului nostru de multiplicare a capacității .
Acolo ar funcționa excelent un tranzistor de gen MOSFET , iar polarizarea grilei sa fie făcută cu un generator de curent , ceva simplist , nimic complicat .
Evident , trebuie montate diodele de protecție , altfel se distruge MOSFET-ul ;) ...
Eu as propune ca PCB-ul sa fie de fapt suportul fizic pentru surse ( anodică , G2 , negativare , filamente etc ) iar pe acest PCB sa se " înfigă " doua module cu etajul de intrare prin intermediul unor conectoare tip baretă mamă-tată , iar PCBul cu defazorul să fie la 90° etc .
Tranzistoarele trebuie sa fie de tip MPSA92 etc .
Acesti utilizatori au apreciat autorul hpavictor pentru postare:
Petru (Sâm Iun 20, 2020 11:19 am)
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
hpavictor
Moderator
Moderator

La genul ăsta de conector tip baretă mă refer :
Fişiere ataşate
baretă tată.jpeg
baretă tată.jpeg (5.95 KiB) Vizualizat de 2157 ori
zl303-08p.jpg
zl303-08p.jpg (25.92 KiB) Vizualizat de 2158 ori

Audiosaurus Rex
carageae
Mod global
Mod global
A apreciat de: 106 ori
A fost apreciat de: 91 ori

hpavictor scrie: Mie Iun 17, 2020 3:53 pm ...
Mai bine punem un multiplicator de capacitate , evident renunțăm la stabilizarea G2 , nu aduce niciun aport calitativ in audio !
Dar nu mai putem folosi un amărât de BU508 , deoarece un multiplicator de capacitate funcționează aproximativ astfel : se înmulțește valoarea condesatorului din baza cu factorul de amplificare al tranzistorului serie ( beta ) care la tranzistoarele de genul BU508 este intre 5 și 25 și rezultă capacitatea de filtraj echivalentă a montajului nostru de multiplicare a capacității...
Si ce are daca punem in baza acelui BU508 un MJE340 sau 350? Afecteaza cu ceva daca il facem darlington?
Nu ma intereseaza PP cu lampi momentan, am deja 2 scheme incepute, dar ma intereseaza o alimentare cu multiplicare de capacitate, pt. lampi, bine facuta, care cred ca e mai utila pt. SE-uri...asa ca voi urmari cu interes discutiile despre o asemenea sursa de alimentare, si daca se materializeaza, ceva PCB_uri as vrea si eu. Am deja niste regulatoare dupa schema MAIDA, dar orice varianta comparabila ma intereseaza...
Scrie răspuns