Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu
Amplificator de inalta calitate pentru incepatori
Moderator: carageae
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 509 ori
Amplificatorul este in clasa AB , foloseste o corectie a distorsiunilor de tip " HEC " denumita astfel dupa patentul celui ce a fost Bob Cordell , acest gen de schema permite obtinerea unor performante deosebite din punct de vedere al distorsiunilor armonice .
- Fişiere ataşate
-
- Amplificator de mica putere cu finali Darlington 01.jpg (91.36 KiB) Vizualizat de 1839 ori
-
- Amplificator de mica putere cu finali Darlington 02.jpg (60.6 KiB) Vizualizat de 1839 ori
-
- Amplificator de mica putere cu finali Darlington 03.jpg (99.75 KiB) Vizualizat de 1839 ori
-
- Amplificator de mica putere cu finali Darlington 04.jpg (56.84 KiB) Vizualizat de 1839 ori
- Rating: 33.33%
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 537 ori
- A fost apreciat de: 206 ori
Multumiri pt schema, am mai dat de ea pe undeva si intentionez sa o pun in practica dupa ce finalizez cu ce mai am...posibil prin august. Oricum am majoritatea componentelor necesare (mai putin finalii), asa ca revin cu un feedback aici.
Forum Hobby-Electronics
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 509 ori
Da , este un amplificator bun la toate , in special pentru faptul ca are un sunet specific de Clasa A chiar daca este in clasa AB , datorita corectiei HEC .
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Audiosaurus Rex
Audiosaurus Rex
- franzm
- Membru

- A apreciat de: 2 ori
- A fost apreciat de: 27 ori
Îmi pare rau, dar nu vad nici un HEC.hpavictor scrie: Dum Iun 26, 2022 3:25 pm Amplificatorul este in clasa AB , foloseste o corectie a distorsiunilor de tip " HEC " denumita astfel dupa patentul celui ce a fost Bob Cordell , acest gen de schema permite obtinerea unor performante deosebite din punct de vedere al distorsiunilor armonice .
HEC vine de la Hawksford error correction.
Cordell n-a brevetat asa ceva. "Doar" a conceput si realizat un amplificator cu acest tip de corectie a erorilor. Si înca-i bine mersi. Cordell. Adica nu "a fost".
Remarcabila "stabilizarea" PSF a etajului final.
- VAX
- Membru

- A apreciat de: 5 ori
- A fost apreciat de: 155 ori
"Îmi pare rau, dar nu vad nici un HEC"
Ce este un HEC, ca nu am studiat schemele mai noi de amplificatoare audio ?
Si de ce este mai buna polarizarea etajului final de la acest montaj decat varianta clasica ?
Ce este un HEC, ca nu am studiat schemele mai noi de amplificatoare audio ?
Si de ce este mai buna polarizarea etajului final de la acest montaj decat varianta clasica ?