Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu

Amplificator PP cu EL84 si amp cu tranzistoare cu germaniu

Sectiune dedicata achizitiilor organizate in grup de membrii forumului
addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 537 ori
A fost apreciat de: 206 ori

Salutare, dupa o pauza mai mare in acest topic, revin cu un group buy format din 2 proiecte, unul este amplificatorul PP cu EL84 prezentat in urma cu ceva timp la topicul vintage, celalalt fiind amplificatorul cu tranzistoare cu germaniu, ambele avand aceeasi putere, 12-13W. Asadar, cine doreste sa comande seturi pt amplificatorul cu tuburi, sa precizeze asta in postare, la fel si pt cei care doresc sa comande placi pentru celalalt. Setul pentru primul este format din 2 placi, la al doilea este o singura placa pentru ambele canale. Am atasat pozele cu scheme, PCB si realizarile practice, fiind si o garantie a faptului ca vor functiona daca toate componentele sunt montate corect si nu sunt alte erori de montare. Nu am mai inclus si sursele la fiecare, fiind vorba de versiuni simple, care se pot face acasa, cu usurinta.
- Pretul pentru un set amp PP cu EL84 este de 80RON;
- Pretul pentru o placa amp cu tranzistoare este de 70RON;
- Comanda se face la JLCPCB, plata in avans;
Las lista deschisa pana saptamana viitoare. Multumesc anticipat, weekend placut si spor 👍
Fişiere ataşate
amp15w2.jpg
amp15w2.jpg (361.17 KiB) Vizualizat de 2592 ori
amp15w3.jpg
amp15w3.jpg (205.05 KiB) Vizualizat de 2592 ori
amp15W1.jpg
amp15W1.jpg (300.43 KiB) Vizualizat de 2592 ori
ampel84-2.jpg
ampel84-2.jpg (144.04 KiB) Vizualizat de 2592 ori
ampel84-1.jpg
ampel84-1.jpg (116.8 KiB) Vizualizat de 2592 ori
ampel84-3.jpg
ampel84-3.jpg (344.29 KiB) Vizualizat de 2592 ori
Forum Hobby-Electronics
VAX
Membru
Membru
A apreciat de: 5 ori
A fost apreciat de: 155 ori

La amplificatorul cu tranzistoare este bine sa se puna un condensator electrolitic (sute de uF) intre bazele tranzistoarelor T2 si T3. Astfel tranzistoarele respective sunt comandate cu acelasi semnal. Fara condensator exista o mica asimetrie, din cauza rezistentei dinamice a circuitului de polarizare. Sa se puna condensator si in paralel cu dioda Zener, pentru eliminarea zgomotului generat de aceasta. Condensatoarele se pot lipi pe partea cu cablajul.

La amplificatorul cu lampi, este diferenta vizibila Intre EL84 si 6P14P ? Ma refer la functionare, dar si la durata de utilizare a lampilor. Eu am cateva 6P14P si n-am incredere in modul cum au fost vidate. Merg, dar nu stiu cat de mult timp. EL84 (Tesla) am avut la un radio Enescu si la televizorul Rubin 102. Au mes zeci de ani fara sa se "afume", au ramas ca noi.
addybiru
Mod global
Mod global

VAX scrie: Vin Aug 18, 2023 5:19 pm La amplificatorul cu tranzistoare este bine sa se puna un condensator electrolitic (sute de uF) intre bazele tranzistoarelor T2 si T3. Astfel tranzistoarele respective sunt comandate cu acelasi semnal. Fara condensator exista o mica asimetrie, din cauza rezistentei dinamice a circuitului de polarizare. Sa se puna condensator si in paralel cu dioda Zener, pentru eliminarea zgomotului generat de aceasta. Condensatoarele se pot lipi pe partea cu cablajul.
Da, se poate face asta ulterior, asa cum sugerati dvs, condensatoarele lipite pe partea cu cablajul.
Forum Hobby-Electronics
addybiru
Mod global
Mod global

VAX scrie: Vin Aug 18, 2023 5:19 pm La amplificatorul cu lampi, este diferenta vizibila Intre EL84 si 6P14P ? Ma refer la functionare, dar si la durata de utilizare a lampilor. Eu am cateva 6P14P si n-am incredere in modul cum au fost vidate. Merg, dar nu stiu cat de mult timp. EL84 (Tesla) am avut la un radio Enescu si la televizorul Rubin 102. Au mes zeci de ani fara sa se "afume", au ramas ca noi.
Se pot folosi 6P14P, chiar eu am folosit la schema de aici, fara probleme in functionare...despre durata nu stiu sa va zic, amplificatorul a fost facut pentru un client, nu a stat prea mult la mine.
Forum Hobby-Electronics
addybiru
Mod global
Mod global

Mai sunt disponibile pt comanda: 1set amp PP cu EL84 si 2 placi pt cel cu tranzistoare cu germaniu, lista ramane deschisa pana vineri.
Forum Hobby-Electronics
hixpp02
Membru
Membru
A apreciat de: 35 ori
A fost apreciat de: 35 ori

Doresc eu câte 1 set din fiecare.
Mulțumesc.
addybiru
Mod global
Mod global

hixpp02 scrie: Lun Aug 21, 2023 9:56 pm Doresc eu câte 1 set din fiecare.
Mulțumesc.
In regula, multumesc si eu, v-am notat cu un set din fiecare, va las in PM contul in care puteti efectua plata in avans, daca se poate pana vineri (dar nu e termen limita).
Mai este disponibil un cablaj pt cel cu germaniu, daca mai e cineva de aici interesat.
Forum Hobby-Electronics
addybiru
Mod global
Mod global

@hixpp02 Buna seara, ati primit mesajul privat? Mai ramane valabila achizitia? Sa stiu cum stau cu situatia, multumesc.
Forum Hobby-Electronics
hixpp02
Membru
Membru
A apreciat de: 35 ori
A fost apreciat de: 35 ori

Da, sigur, am transferat banii in contul dvs. azi.
Acesti utilizatori au apreciat autorul hixpp02 pentru postare:
addybiru (Vin Aug 25, 2023 11:30 am)
Rating: 16.67%
addybiru
Mod global
Mod global

In regula, mai raman pe stoc cu un cablaj pt cel cu germaniu...cel mai probabil il voi vinde sub forma de kit, cu toate piesele montate si finale EFT250...il voi posta aici la bazar dupa finalizare.
Forum Hobby-Electronics
Scrie răspuns