Un noise gate este bun in cel putin in 2 cazuri:
1. Cand toate efectele din aval au amplificari mari si, in consecinta, zgomot mare.
2. Cand doza de chitara este microfonica (in special cele simpla bobina si ieftine - chitari de incepatori).
Eu am ambele probleme, asa ca noise gate-ul vine instalat in bucla amplificatorului (deci chiar inainte de intrarea in amplificator, dar dupa toate efectele in serie). Pentru problema cu microfonia, si pana achizitionez o chitara mai rasarita (daca voi reusi sa cant ceva), solutia este sa stau mereu la 90 de grade fata de amplif.
Schema: PS: RTH1 si RTH2 nu sunt rezistente de instalat, ci pad-ri pentru fire (fire cu albastru in poza de mai jos). Ele permit instalarea potentiometrului fara sa ne mai ingrijim in ce sens dam de buton ca sa fie in sensul bun. Daca nu e bine (exemplu: adica dam in dreapta si scade volumul in loc sa creasca), atunci tragem 2 fire in diagonala (cu verde in poza de mai jos) ca sa schimbam sensul de rotatie. PCB este facut pentru un proiect adaptat nevoilor mele (zona incercuita in rosu, placa cu componente si fatada panou), dar este foarte usor de facut, se poate realiza si in versiune "paianjen" sau cablaj de test (veroboard).
Si realizarea practica:
Si pe fatada amplifului de chitara: