Wow, cat s-a scris de cand am intrat eu....din pacate nu am timp sa citesc acum, intreb doar un lucru si voi reveni cand pot, sunt si eu interesat de acest experiment:
Cum stau acele j-fet-uri la capacitatea de intrare poarta-sursa? La mosfeturi asta e o problema serioasa, cand avem capacitati de ordinul nF nu prea mai vorbim de un raspuns liniar, ci un filtru trece jos destul de restrictiv....am avut ceva de cautat pentru amplificatorul J-mo-3 descris aici pe forum, pana am gasit niste IRF510 NOS, cu capacitate redusa de poarta, cam 400pF sau chiar mai putin....multe mosfeturi actuale am vazut si cu 4...6nF.
Daca stau cat de cat ok, intrebarea a doua ar fi: nu devine prea mare capacitatea totala daca punem atatea j-feturi in paralel?
Proiectul asta m-ar interesa in ideea unui amplificator de casti cu un raspuns armonic asemanator lampilor, unde puterea e mica si deci si necesitatea de a pune in paralel mai multe j-fet-uri dispare....ar fi interesant de dezvoltat experimentul cu un mosfet de putere....unul singur, ales cu capacitate G-S cat mai mica....eu chiar am un asemenea "draft" pregatit, dar in varianta 2SK1058 si o rezistenta de 10 ohmi ca sarcina....fara sursa de cc deocamdata....
Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu
Valoarea curentului continuu prin traful de ieșire la un amplificator cu lămpi SE
Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 509 ori
Studiul etajelor finale cu MOS FET nu reprezinta scopul vietii mele , eu m-am lamurit demult si nu sunt interesat de asa ceva .
Desigur ca in literatura de specialitate exista solutii de comanda ( încărcare- descărcare a capacității echivalente din grila ) , solutii foarte eficiente in audio , aplicate în unele amplificatoare audio profesionale .
Aveti un exemplu aici , se comanda 6 perechi de MOS FET fara probleme :
Desigur ca in literatura de specialitate exista solutii de comanda ( încărcare- descărcare a capacității echivalente din grila ) , solutii foarte eficiente in audio , aplicate în unele amplificatoare audio profesionale .
Aveti un exemplu aici , se comanda 6 perechi de MOS FET fara probleme :
- Fişiere ataşate
-
- Etaj comanda MOS FET.png (201.22 KiB) Vizualizat de 611 ori
- Rating: 16.67%
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex