Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu

Scheme de preamplificatoare RIAA, comparate şi comentate

Montaje audio cu componente Solid State (tranzistoare, circuite)

Moderator: hpavictor

Scrie răspuns
romanbun
Membru
Membru
A apreciat de: 4 ori
A fost apreciat de: 5 ori

Cu preul de linie descris de dl. Leach și upgradat chiar de el și care mai dă un brânci de 16dB...am obținut un raport S/Z REAl de 70dB. Asta cu fustele (montajele) în aer, adică cu trafo, alimentator, preu doză și preu linie puse pe masă...Punerea în cutie e altă poveste...de care mă cam tem, încă nu am făcut așa ceva...dar mai urmează și corectorul de ton, tot cu tranzistori...se îngroașă gluma pentru mine... ;)
Va continua...
Acesti utilizatori au apreciat autorul romanbun pentru postare:
hpavictor (Sâm Feb 07, 2026 6:50 pm)
Rating: 16.67%
romanbun
Membru
Membru
A apreciat de: 4 ori
A fost apreciat de: 5 ori

Săpând pe forum am văzut că și dl. Caragea a folosit o sursă foarte asemănătoare, dar cu un filtraj superior. viewtopic.php?p=4394#p4394 Este remarcabil ce poate să facă acel tranzistoraș care ajută LM-ul!
Acesti utilizatori au apreciat autorul romanbun pentru postare:
hpavictor (Dum Feb 08, 2026 6:57 am)
Rating: 16.67%
hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 514 ori
A fost apreciat de: 509 ori

Daca folosesti in ordinea numerelor de pe tricou ( !!!) urmatoarele etaje : redresor cu rejectie RFI , filtraj , multiplicator de capacitate , stabilizator treapta 1 ( 36 V ) , stabilizator treapta 2 ( 24V ) , denoiser de banda larga , stabilizator paralel ( 15V ) , poti obtine rezultate uluitoare .
Ucizi din start orice tentativa de brum ( 50Hz sau armonicele superioare rezultate din redresare ) sau RFI , poti obtine un palier de zgomot probabil sub -120 Db in functie de solutia ecranare .
Vezi si solutia actuala la mare moda , legata de redresarea sincrona AC , gen Tibi Vicol .
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
Scrie răspuns