Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu

Carti in rusa despre Transformatoarele de iesire

Aii puteti posta diverse documentatii in format PDF sau similar, despre amplificatoare si alte montaje audio

Moderator: carageae

DANO
A apreciat de: 0
A fost apreciat de: 0

Mai pun o carte despre constructia transformatoarelor(alimentare, iesire SE, iesire PP) si bobinelor, pare destul de utila
format-pdf
Babani-CoilDesign.pdf
9.93 MiB - Descărcat de 222 ori
hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 514 ori
A fost apreciat de: 509 ori

Fără materiale magnetice cu calități cunoscute , cărțile nu prea ajută .
În plus , pentru o repetabilitate acceptabilă , trebuie mașină de bobinat automată , mașină de vacumat pentru impregnare exterioară , sârma trebuie bobinată doar după ce este încălzită la 60° Celsius ...
Tehnologia de bobinare a transformatoarelor de ieșire este aproape uitată .
Cererea pe piață este infimă , altfel acest domeniu de nișă exploda financiar , in sens pozitiv .
Culmea : acum câțiva ani , în România ( Electronica București ) s-a casat ( la fier vechi ) o linie de bobinaj germană cu roboți industriali de bobinat Aumann , unii știu cum stătea treaba ... politicienii au ucis speranțe , alături de viitorul urmașilor noștri .
Acesti utilizatori au apreciat autorul hpavictor pentru postare:
admin (Mie Sep 02, 2020 4:07 pm)
Rating: 16.67%
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
DANO

Se gasesc și materiale cu toate proprietățile necesare, trebuie doar cumpărate(nu le cumpara lunea ca sunt scumpe, de ex. pe mouser se gaseste miez AMCC0100 amorf la vreo 200 și ceva RON bucata, cine o sa dea atata pe el)
Iar pt cine își dorește sa facă un amplif acasă merge și fără tot felul operațiuni care ar trebui făcute în momentul în care faci pt vânzare asa ceva.
Pana acuma ce am utilizat au fost bobinate de către colegi de pe forum: am avut materiale, uni le-au avut ei.
Nu susțin fabricarea OT-urilor pe tot felul de miezuri recuperate de prin nush ce aparate la care nu se cunosc parametri.
Personal pe viitor dacă o sa ma mai încurc sa fac acasă vreun amplif o sa fie cumpărat direct de la firme producătoare.
Acesti utilizatori au apreciat autorul DANO pentru postare:
hpavictor (Mie Sep 02, 2020 5:23 pm)
addybiru
Mod global
Mod global
A apreciat de: 537 ori
A fost apreciat de: 206 ori

DANO scrie: Mie Sep 02, 2020 3:56 pm Pana acuma ce am utilizat au fost bobinate de către colegi de pe forum: am avut materiale, uni le-au avut ei.
Nu susțin fabricarea OT-urilor pe tot felul de miezuri recuperate de prin nush ce aparate la care nu se cunosc parametri.
Personal pe viitor dacă o sa ma mai încurc sa fac acasă vreun amplif o sa fie cumpărat direct de la firme producătoare.
Fac asta de anul trecut si recomand, nu se compara trafurile facute acasa cu cele comerciale, am lucrat si cu Hammond, Toroidy, Indel...toate sunt peste ceea ce se poate obtine in mediul DIY. La 2-3 amplificatoare, cate fac pe an, imi permit sa pun niste trafuri de calitate.
Acesti utilizatori au apreciat autorul addybiru pentru postare:
hpavictor (Mie Sep 02, 2020 5:25 pm)
Forum Hobby-Electronics
DANO

Un exemplu de miez care se găsește în comerț
https://ro.mouser.com/ProductDetail/Hit ... fvVQ%3D%3D
DANO

Da cel mai simplu, dai un ban da stai în fata vorba aia :-)
Acesti utilizatori au apreciat autorul DANO pentru postare:
hpavictor (Mie Sep 02, 2020 5:24 pm)
hpavictor
Moderator
Moderator

Dacă ar fi așa de simplu , ar fi plin de transformatoare de ieșire ...
Oricum eu susțin orice înseamnă audio diy .
Succes tuturor în construcții audio de calitate !
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
DANO

La fel e cu orice nu doar cu trafurile de ieșire , dacă ar fi simplu ar fi plin de amplificatoare hi end făcute de noi și nu ne-am mai mira pe cele făcute de coloși în domeniu dar deocamdată ne agățam și noi de tot felul de fantezii.
hpavictor
Moderator
Moderator

Păi chiar e plin de amplificatoare HiEnd , dar nu le vedem noi din cauza minciunilor de marketing , de zici că sunt din categoria covizilor 🙉🙈🙊 .
Cine știe , poate apucăm să trăim să vedem și producție românească de amplificatoare audio HiEnd ...
Eu mi-am propus să trăiesc mult 🤪 !

Audiosaurus Rex
VAX
Membru
Membru
A apreciat de: 5 ori
A fost apreciat de: 155 ori

Le-am salvat, sa le pun la colectie.
Scrie răspuns