Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu
Amplificator mini Zen pentru casti
Moderator: hpavictor
- addybiru
- Mod global

- A apreciat de: 537 ori
- A fost apreciat de: 206 ori
Tare asta cu urechea muzicala
o sa vad in prima faza cu o sursa de laptop si mai astept pana termini sursa...pacat de cablaje, eu tot am mai facut amplificatoare pt casti dar pe lampi nu am obtinut rezultate bune, ba din cauza trafurilor (si acolo am muscat-o rau), ba schema, etc...singura exceptie a fost OTL-ul cu 6N13S la care am schimbat trioda finala cu 6080, s-a apropiat de un sunet frumos dar ca nivel sonor e deficitar; de aia am trecut inapoi la Solid State, sper sa raman cu un amplificator pe care sa-l utilizez pe termen lung ca de vreo 2 ani tot construiesc pe ele 
Forum Hobby-Electronics
- Iulian
- Membru

- A apreciat de: 0
- A fost apreciat de: 20 ori
Da, cu lămpile e mai complicat. Am făcut eu unul cu traf Lundahl, abia ăla am putut zice că a fost ok. Cu otl doar pentru o sarcină anume la ieșire, nu 32-600 ohm, aia e o glumă sinistră.
O să mai fac ampuri pentru căști că doar asta mă pasionează.
O să mai fac ampuri pentru căști că doar asta mă pasionează.
Abtine-te sa-mi dai like. Pastreaza-l pentru egocentrici, ei au mai multa nevoie.
- addybiru
- Mod global

Iti spun sigur ca am incercat mai ales la ala cu 6N5P, care s-a dovedit un dezastru si o gaura in buget, bine ca am gasit client si m-am scapat de el. OTL-ul se aude bine pe casti cu impedanta de 32 ohmi, doar ca nu suficient de tare pentru mine...acum nu vreau sa imi bubuie in urechi dar na, sa simt ca ascult muzica. SSHA e destul de ok dar vreau ceva in clasa A, de asta am ales schema Zen...si OTL-ul tot in clasa A este si face diferenta 
Forum Hobby-Electronics
- k3nou
- Membru

- A apreciat de: 82 ori
- A fost apreciat de: 12 ori
La cel cu 6n5p eu am reusit sa scap de brum si acum sunt multumit de el.
Am cateva perechi de casti cu care sunetul este de cacao, dar cu castile beyerdynamic dt990 600ohmi imi place mult cum se aude.
Castile sony au un sunet înfundat (de butoi), akg nu au bass sunt mai mult pt voce,jazz....
La cel cu 6n13s si cel 1j34, se aude cam la fel pe toate castile, foarte mici diferentele.
Acum depinde de ureche, genul de muzica, preferinte si asteptari
- addybiru
- Mod global

Bogdane, e posibil sa ai dreptate, nu zic ca nu...si cel cu pentoda si mosfet tot in clasa A este, probabil de aia sunt diferente micik3nou scrie: Vin Aug 28, 2020 11:06 amLa cel cu 6n5p eu am reusit sa scap de brum si acum sunt multumit de el.
Am cateva perechi de casti cu care sunetul este de cacao, dar cu castile beyerdynamic dt990 600ohmi imi place mult cum se aude.
Castile sony au un sunet înfundat (de butoi), akg nu au bass sunt mai mult pt voce,jazz....
La cel cu 6n13s si cel 1j34, se aude cam la fel pe toate castile, foarte mici diferentele.
Acum depinde de ureche, genul de muzica, preferinte si asteptari![]()
- Rating: 16.67%
Forum Hobby-Electronics
- Iulian
- Membru

- A apreciat de: 0
- A fost apreciat de: 20 ori
Care dintre ele, cele noi sau modelele vechi? In cazul celor vechi, timpul isi spune cuvantul. Daca o fi asta.
Daca nu, ampliful trebuie sa poata reda mult mai jos de 20Hz. Pe cele noi nu le-am ascultat deci nu ma pronunt.
In general, la AKG ,redarea este una foarte corecta, liniar de la cap la coada fara sa puna in evidenta vreo parte anume din spectrul de frecvente redat. Niste casti cinstite, as spune si la preturi corecte.
De ex, acum folosesc AKG712 . Cele din urma au fost 702 iar inaintea lor, celebrele 240 din anii de glorie.
Daca nu, ampliful trebuie sa poata reda mult mai jos de 20Hz. Pe cele noi nu le-am ascultat deci nu ma pronunt.
In general, la AKG ,redarea este una foarte corecta, liniar de la cap la coada fara sa puna in evidenta vreo parte anume din spectrul de frecvente redat. Niste casti cinstite, as spune si la preturi corecte.
De ex, acum folosesc AKG712 . Cele din urma au fost 702 iar inaintea lor, celebrele 240 din anii de glorie.
Abtine-te sa-mi dai like. Pastreaza-l pentru egocentrici, ei au mai multa nevoie.
- addybiru
- Mod global

Cum ti se par 712? Intreb pt ca as vrea sa iau si eu o pereche de la AKG, ma uitam pe net, astea sunt putin peste bugetul alocat dar daca prind un ciubuc, ale mele sunt
Forum Hobby-Electronics