Finish
Am reușit să repar cablajul imprimat și..... minune! Am desfăcut și traful de ieșire..... am putut prelungi firele arse.
De trei ore ascult muzică pe cele două monoblocuri.
Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu
Ce poate face un condensator......
Moderatori: carageae, VIOTUBEAMP
- VIOTUBEAMP
- Moderator

- A apreciat de: 3 ori
- A fost apreciat de: 214 ori
- Fişiere ataşate
-
- IMG_20211207_134203.jpg (3.07 MiB) Vizualizat de 1041 ori
-
- IMG_20211207_134213.jpg (2.71 MiB) Vizualizat de 1041 ori
-
- IMG_20211207_135703.jpg (2.72 MiB) Vizualizat de 1041 ori
-
- IMG_20211207_140103.jpg (3.33 MiB) Vizualizat de 1041 ori
-
- IMG_20211213_133327.jpg (3.63 MiB) Vizualizat de 1041 ori
-
- IMG_20211214_113527.jpg (2.65 MiB) Vizualizat de 1041 ori
-
- IMG_20211214_113536.jpg (2.42 MiB) Vizualizat de 1041 ori
- carageae
- Mod global

- A apreciat de: 106 ori
- A fost apreciat de: 91 ori
A renuntat proprietarul la un cablaj nou, sau s-au sucit cei de la firma?
Si cum e cu condensatoarele alea nepolarizate cu punct, care e parerea ta? Sau poti determina cum au fost insemnate si montate in acel amplif? Eu auzisem discutia asta la amplificatoarele de chitara, ca ar fi zgomotul mai mic intr-o anumita pozitie, dar nici cel care mi-a spus nu stia detalii...
E fain ca ai putut repara traful...era absurd sa fie inlocuit doar pt. niste fira prajite din cauză externă...cablajul sunt sigur ca e facut bine, dar aspectul e un pic descurajant pentru nivelul la care se afla ampliful ala...dar nu cred ca se putea mai mult in situatia data.
Si cum e cu condensatoarele alea nepolarizate cu punct, care e parerea ta? Sau poti determina cum au fost insemnate si montate in acel amplif? Eu auzisem discutia asta la amplificatoarele de chitara, ca ar fi zgomotul mai mic intr-o anumita pozitie, dar nici cel care mi-a spus nu stia detalii...
E fain ca ai putut repara traful...era absurd sa fie inlocuit doar pt. niste fira prajite din cauză externă...cablajul sunt sigur ca e facut bine, dar aspectul e un pic descurajant pentru nivelul la care se afla ampliful ala...dar nu cred ca se putea mai mult in situatia data.
- VIOTUBEAMP
- Moderator

- A apreciat de: 3 ori
- A fost apreciat de: 214 ori
Inițial am crezut că nu pot scoate capacul ecran de la transformator, cu acordul proprietarului am insistat și am reușit sa desfac acel capac, am avut surpriza să constat că pot inădi firele arse, am măsurat transformatorul și a scăpat cu bine.
Cablaj imprimat nou nu cred că mai aveau cei de la VAC după ce mail a print proprietarul, adică ceva cam "ceață", singura variantă fiind repararea celui ars.
Legat de condensatori, cu punct este notat terminalul care este legat la interiorul condensatorului, începutul bobinajului, acel terminal se conectează în grile.
Cum se identifică terminalele de la interior și exterior? Cu osciloscop și generator de semnal, metoda....... asta nu o dau din casă.
Așa este, în amplificatoarele pentru chitară se tine seama de terminalele condensatorilor, defapt se cam tine seama sau ar trebui să se țină în toată aparatura cu tuburi.
Condensatorii Wina au notat pe ei terminalul care este la exterior cu o linie verticală.
Cablaj imprimat nou nu cred că mai aveau cei de la VAC după ce mail a print proprietarul, adică ceva cam "ceață", singura variantă fiind repararea celui ars.
Legat de condensatori, cu punct este notat terminalul care este legat la interiorul condensatorului, începutul bobinajului, acel terminal se conectează în grile.
Cum se identifică terminalele de la interior și exterior? Cu osciloscop și generator de semnal, metoda....... asta nu o dau din casă.
Așa este, în amplificatoarele pentru chitară se tine seama de terminalele condensatorilor, defapt se cam tine seama sau ar trebui să se țină în toată aparatura cu tuburi.
Condensatorii Wina au notat pe ei terminalul care este la exterior cu o linie verticală.
- hixpp02
- Membru

- A apreciat de: 35 ori
- A fost apreciat de: 35 ori
Si pe mine m-a interesat acest detaliu, eu am gasit ceva aici:
https://www.aikenamps.com/index.php/whe ... capacitors
https://www.aikenamps.com/index.php/whe ... capacitors