Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu

Este firma Philips in pragul falimentului ?

Discutii of topic, fara legatura cu domeniul acestui forum.
VAX
Membru
Membru
A apreciat de: 5 ori
A fost apreciat de: 155 ori

Nu ma intereseaza ce se vinde in SUA sau Canada, pentru mine tarile astea sunt prea departe si n-am sa calc niciodata acolo. Problema este ca in Europa s-a cam dus productia de electronice. La noi au inceput sa dispara si magazinele care vindeau piese, pentru ca nu se mai repara aparatura ca pe vremuri. La magazinele existente a scazut oferta de componente.
La nivel de hobby se poate lucra foarte bine cu componente recuperate.
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator
A apreciat de: 3 ori
A fost apreciat de: 214 ori

Magazinele de la noi dispar pentru că nu este cerere, adică nu vând astfel încât să aibe un profit decent, mulți profesioniști nu cumpără componente de la magazinele din România, de ce? Păi riști să cumperi "negru de fum" adică piese fake sau pur și simplu nu au pe stoc ce doresc ei, așa că majoritatea profesioniștilor care lucrează........ cumpără de la magazinele online binecunoscute. Cetățeanul daco-roman vrea piese ieftine, nu îl interesează calitatea lor, de n ori am văzut asta, atunci când mă aflam pe Silicon Valley, Str Maica Domnului :lol:, stradă unde sunt multe magazine care vând în special "negru de fum", mai cumpăr și eu uneori de pe acolo unele nimicuri.
De depanat nu prea se mai depanează pentru că este mai practic să se înlocuiască modulul defect cu unul nou, în special la aparatura casnică, inclusiv televizoare. Uite..... prin București suntem câțiva care depanăm în special aparatură audio, majoritatea ne cunoaștem între noi, eu nu depanez orice, pentru că nu îmi convine să îmi pierd o zi pentru 200...300lei, dacă nu îmi convine lucrarea...... o pasez la alt depanator care lucrează mai ieftin, îi spun omului să se ducă la x sau ț.
Mulți oameni nu înțeleg că o depanare poate costa mai mult decât troaca pe care a găsit-o prin târg cu 200....300lei, dacă le spui că un tranzistor final costă 40 lei..... și are de înlocuit 4 sau 8, plus alte componente, și manopera costă 300lei..... o ia pe arătură, eventual te face nebun sau te înjură.
Acesti utilizatori au apreciat autorul VIOTUBEAMP pentru postare:
addybiru (Sâm Mai 27, 2023 10:25 am)
Rating: 16.67%
VAX
Membru
Membru
A apreciat de: 5 ori
A fost apreciat de: 155 ori

Nici la TME nu mai au piese ca pe vremuri. Tranzistoarele de RF (BF-uri) au disparut de multi ani, la fel si JFET-urile cu terminale din sarma.
Iar la noi multe magazine s-au inchis si pentru ca patronii lor erau prea batrani (au trecut 33 de ani de la lovilutie) si copiii lor nu sunt pasionati de electronica (s-au capiat de la jocurile pe calculator), sa duca mai departe afacerea de familie.
Acesti utilizatori au apreciat autorul VAX pentru postare:
hpavictor (Dum Mai 28, 2023 4:38 am)
Rating: 16.67%
Scrie răspuns