Rezistenta de " sense " trebuie inclusa in umbrela reactiei negative globale , altfel strica complet calitatile dinamice ale amplificatorului .Epure scrie: Mar Iul 14, 2020 12:22 amAcea schema are parti care nu se justifica. Filtrele pe iesire sunt necesare la amplificatoarele cu bipolare deoarece Ft este diferit la PNP si NPN si exista un real pericol de instabilitate si aparitia autooscilatiilor. La amplificatorul meu un condensator de 1 microfarad pus paralel pe iesire nu modifica mare lucru. Doar pe semnal dreptunghiular la 20KHz exista niste mici supracresteri dar nesemnificative. Mosfet-urile nu se ambaleaza termic si nu au nevoie de acele rezistente de 5W in surse. Chiar conectate in paralel nu au nevoie de acea padure de rezistente de putere care sunt indispensabile in cazul bipolarilor. Si pentru cei mai catolici decat Papa, am imaginat un circuit de protectie la supracurent si scurtcircuit.hpavictor scrie: Lun Iun 15, 2020 7:48 pm Am găsit pe internet o variantă de etaj final MOSFET destul de interesantă , cu o superdiodă și protecție SOA ce poate fi ușor implementată în proiectul D-voastră :
In plus , parerea mea este trebuie actualizata metoda de detectie SOA , macar la nivelul
Remarc ca nu v-a interesat solutia de limitare SOA cu dubla panta din proiectul meu CPA200 , prezentat aici , pe acest forum .
Pacat ...