Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu
Preamplificatoare simple cu tranzistoare
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 509 ori
Din schema de mai sus lipseste o rezistenta , iar BU205 merge ca disipatie termica continua ( in regim de comutatie e alta socoteala ) mai prost decat un BD139 de fabricatie RSR / IPRS . Daca nu crezi , te invit sa testezi ...
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
- carageae
- Mod global

- A apreciat de: 106 ori
- A fost apreciat de: 91 ori
Nu am testat, daca asa e, care ar fi o varianta mai ok? Preferabil fara MJ_uri scumpe, oricum nu anticipez putere mai mare de 5W audio din asa ceva...nici nu ar avea sens.
Tensiunea de lucru in jur de 120V mi se pare ok, e usor de obtinut din trafuri folosite la amplificatoare, cu dublare de tensiune....se pot folosi capacitati de valori suficient de mari ca sa nu fie riplul o problema asa de mare cum e la lampi...
Zicerea de mai sus e valabila in mod special pt. BU205/208, sau toate tranzistoarele de baleiaj orizontal sunt in aceeasi situatie? Dar un mosfet HV, cum ar presta in pozitia asta?
La nivel de casti am testat genul asta de amplificator, chiar cu BD139 in final, dar si cu IRF510. Desi diferentele sunt extrem de mici, totusi inclin sa aleg bipolarul...sună o idee mai cald pe medii, la inalte nu au fost diferente, cel putin in limitele urechilor mele. Dar am folosit IRF510 NOS, cu capacitate de grila mai mica decat cele aflate actualmente in productie.
Tensiunea de lucru in jur de 120V mi se pare ok, e usor de obtinut din trafuri folosite la amplificatoare, cu dublare de tensiune....se pot folosi capacitati de valori suficient de mari ca sa nu fie riplul o problema asa de mare cum e la lampi...
Zicerea de mai sus e valabila in mod special pt. BU205/208, sau toate tranzistoarele de baleiaj orizontal sunt in aceeasi situatie? Dar un mosfet HV, cum ar presta in pozitia asta?
La nivel de casti am testat genul asta de amplificator, chiar cu BD139 in final, dar si cu IRF510. Desi diferentele sunt extrem de mici, totusi inclin sa aleg bipolarul...sună o idee mai cald pe medii, la inalte nu au fost diferente, cel putin in limitele urechilor mele. Dar am folosit IRF510 NOS, cu capacitate de grila mai mica decat cele aflate actualmente in productie.
-
Paul M
- Membru

- A apreciat de: 0
- A fost apreciat de: 35 ori
Postarea venea în legătură cu testarea (simulată de Vax) a Darlingtoanelor în audiofrecvență. ...
Sursa a fost postată anterior aici :
https://www.server1.itcarad.ro/forum/viewto ... 6039#p6039
Sursa a fost postată anterior aici :
https://www.server1.itcarad.ro/forum/viewto ... 6039#p6039
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 509 ori
Aia e intre masa si baza finalului sau intre baza si emitorul finalului ...
- Rating: 16.67%
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Audiosaurus Rex
Audiosaurus Rex