O mică introducere în acest subiect ar fi fost necesară , dar acum răul a fost deja făcut .
Aici aveți câteva descrieri ale unor amplificatoare dezvoltate anterior variantei Mark Alexander 4 :
https://consort3.wordpress.com/2010/10/ ... amplifier/
Spor la studiu !
Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu
Amplificatoare audio de putere HiFI
Moderator: hpavictor
- hpavictor
- Moderator

- A apreciat de: 514 ori
- A fost apreciat de: 509 ori
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...
Audiosaurus Rex
- hpavictor
- Moderator

- Rating: 16.67%
Audiosaurus Rex
Audiosaurus Rex
- hpavictor
- Moderator

Sunetul de " lampă " se manifestă doar la amplificatoarele cu transformator de ieșire , având raportul de transformare mai mare de 16 ( unii , mai " audiofili " au hotărât că optim este 25 ) .
De ce ?
Păi urmărește pe grafic variația de impedanță a unui difuzor oarecare , cu impedanta standard de 8 ohmi , vei constata că la frecventa de rezonanță are peste 40 ohmi sau peste 12 ohmi spre capatul spectrului audio la frecvente înalte .
Asta înseamnă că puterea electrică va crește pe difuzor , compensând lipsa randamentului acustic datorat rezonantei mecanice .
Ca percepție auditivă , apare un loudness dinamic , indiferent de nivelul audiției .
De aia toti lămparii preferă incinte fără filtre , având doar difuzoare de banda largă ...
Într-adevăr , nu este o audiție corectă .
Într-adevăr , un amplificator având un damping mai mare , cu atât controlează mai bine difuzorul .
Recitește încă o dată treaba cu raportul de transformare , nu are legătură cu dampingul amplificatorului !
Audiții plăcute tuturor !
De ce ?
Păi urmărește pe grafic variația de impedanță a unui difuzor oarecare , cu impedanta standard de 8 ohmi , vei constata că la frecventa de rezonanță are peste 40 ohmi sau peste 12 ohmi spre capatul spectrului audio la frecvente înalte .
Asta înseamnă că puterea electrică va crește pe difuzor , compensând lipsa randamentului acustic datorat rezonantei mecanice .
Ca percepție auditivă , apare un loudness dinamic , indiferent de nivelul audiției .
De aia toti lămparii preferă incinte fără filtre , având doar difuzoare de banda largă ...
Într-adevăr , nu este o audiție corectă .
Într-adevăr , un amplificator având un damping mai mare , cu atât controlează mai bine difuzorul .
Recitește încă o dată treaba cu raportul de transformare , nu are legătură cu dampingul amplificatorului !
Audiții plăcute tuturor !
- Fişiere ataşate
-
- Speaker impedance.png (49.84 KiB) Vizualizat de 1480 ori
- Rating: 16.67%
Audiosaurus Rex
Audiosaurus Rex