Exact spre domeniul sonorizarilor profesionale voiam sa va indrept atentia!hpavictor scrie: Mar Mar 09, 2021 10:45 am Între o schemă clasa TD comercială și o schemă clasa D , prefer clasa D .
E mai simplă , mai ieftina .
Nici una nu se pretează la audiții HiFi ( decât cu eforturi extraordinare ) , dar sunt excelente pentru sonorizări profesionale .
Am inteles perfect ceea ce vreti sa spuneti legat de clasa D si clasa TD, insa unele experimente practice realizate in ultimul an in ceea ce priveste clasa D, m-au lamurit mult asupra a ceea ce inseamna drivere integrate (ma refer aici la circuitele integrate din familia IRS, in speta IRS2092)! Atata timp cat lucreaza singur, IRS2092 este un driver excelent care permite puteri semnificative, si o calitate foarte buna a sunetului. Insa atunci cand trebuie sa lucreze doua canale, sau mai multe simultan, si mai ales in combinatie cu o sursa in comutatie... totul devine extrem de dificil si de enervant! Paraziti, oscilatii, artefacte cat cuprinde, tot ce si-ar putea "dori" cineva in materie de distorsiuni! Sunt constient ca exista solutia pilotarii tuturor driverelor cu ceas extern, insa in cazul de fata (2xIRS2092+SG3525), nu sunt convins ca va avea efectul scontat!
Daca va referiti la clasa D pilotata cu elemente discrete (si inclin sa cred ca la asta v-ati referit), atunci da, treaba este complet diferita, si va invit, in masura in care doriti si puteti, sa ne deschideti drumul pe aceasta cale, a pilotarii cu componente discrete si a sincronizarii cu clock extern. Va multumesc!