Am mutat forumul pe unul din serverele mele si am achizitionat si noul domeniu .eu; dupa 24 de ore, forumul va fi disponibil la noua adresa, https://www.hobbyelectronics.eu

Atenție la vânătorii de scheme!

Discutii generale, off-topic, pubela, etc
remus68
Membru
Membru
A apreciat de: 10 ori
A fost apreciat de: 4 ori

Probabil că imaginile de pe acest forum pot fi vizualizate chiar dacă nu ești membru... sau poate că individul cu numele de D. P.din G. ( datele personale au fost editate de moderator , în concordanță cu reglementările GDPR ) , proprietarul forumului Tehnium-Azi (nick name - donpetru), are cont pe acest forum... Astăzi, 9 octombrie 2020, in jurul orei 21, a postat pe forumul lui imaginea ce am atașat-o eu in topicul "DC-Trap & Slow start..." - imaginea este cropată de mine in data de 5 octombrie, atunci când am postat-o pe acest forum. Putea să precizeze linkul de unde a descărcat imaginea (dar aș fi trecut cu vederea acest aspect...) însă faptul că pe imaginea cropată de mine a suprapus un watermark cu numele forumului lui, ca și cum imaginea îi aparține in exclusivitate, îl duce pe individ în sfera penalului...
Fişiere ataşate
dp1.png
dp1.png (275.1 KiB) Vizualizat de 2503 ori
dp2.png
dp2.png (358.42 KiB) Vizualizat de 2503 ori
dp3.png
dp3.png (184.28 KiB) Vizualizat de 2503 ori
admin
Administrator
Administrator
A apreciat de: 42 ori
A fost apreciat de: 22 ori

Domnule @remus68 , imi pare rau ca ati intampinat aceasta situatie si ma mira faptul pentru ca forumul condus de Don Petrisor e unul destul de mare si nu ar avea nevoie de asa marsavii, dar, tinand cont ca e un forum public, oricine putea sa descarce arhive, imagini. Asa am inceput si asa vrem sa continuam, nu cerem bani pe informatie ca pe alte forumuri, la noi e liber si asa va fi pana la sfarsit. Daca doriti sa mergeti in sfera penalului, va stau la dispozitie cu loguri si tot ce e necesar, sper totusi sa nu fie cazul, poate o intelegere amiabila mai degraba dar dvs stiti mai bine, e materialul dvs.
Acesti utilizatori au apreciat autorul admin pentru postare:
remus68 (Sâm Oct 10, 2020 1:54 am)
Rating: 16.67%
remus68
Membru
Membru
A apreciat de: 10 ori
A fost apreciat de: 4 ori

Vă mulțumesc frumos pentru apreciere! Nu voi ajunge în instanță pentru această faptă, pentru că nu merită deloc atâta pierdere de timp. Dacă posta imaginea fără sa precizeze sursa de informare, nu ar fi fost o mare problemă... asemenea fapte se petrec frecvent și în presa scrisă și puțini sunt cei care ajung în instanță pentru așa ceva. Deranjant este faptul că a atașat un watermark care conține numele forumului cât și nickname-ul lui pe o imagine la care nu și-a adus deloc contribuția. Desenul din imagine este realizat de unul din desenatorii firmei Montarbo, deci individul din Galați nu are nici un aport la apariția schemei respective.
Acesti utilizatori au apreciat autorul remus68 pentru postare:
admin (Vin Oct 09, 2020 11:51 pm)
admin
Administrator
Administrator

Cu placere dar sa stiti ca e posibil ca asa ceva sa patiti din nou, nu doar pe forumul cu pricina dar eu va incurajez sa postati si, cum suntem vecini de judet, poate chiar sa va fac o vizita si sa discutam mai detaliat, o seara faina!
remus68 (Sâm Oct 10, 2020 1:54 am)
hpavictor
Moderator
Moderator
A apreciat de: 514 ori
A fost apreciat de: 509 ori

Tehnium AZI este varianta gresita , varianta corecta este Tehnium AZIL :) .
Sper ca stiti de gluma !
Acesti utilizatori au apreciat autorul hpavictor pentru postare (total 3):
admin (Sâm Oct 10, 2020 12:22 am) • remus68 (Sâm Oct 10, 2020 1:54 am) • elektronu85 (Lun Oct 12, 2020 9:34 am)
Rating: 50%
Diferența dintre geniu și prostie este că geniul are limitele sale.
Iosif Vissarionovici Stalin a spus : „Orice greșeală are un nume și un prenume”
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
Mircea
Moderator
Moderator
A apreciat de: 287 ori
A fost apreciat de: 222 ori

Sa nu exageram. Schema originala nu-i apartine lui Remus, deci nu inteleg de unde frustrarea dumnealui.

Daca ar fi macar redesenat-o sau schimbat 2-3 valori pe acolo as fi inteles. Dar asa? Sincer, Remus a cerut voie autorului/firmei proprietare sa publice schema? Si tot asa, intrebari sunt. Ca acel individ a publicat-o si si-a pus numele pe ea e chestie de orgoliu al acelui individ. Dar nu cred ca a facut-o ca sa dauneze acestui forum sau lui Remus.

Din pacate, dar si din fericire, multa informatie pe care autorii n-ar vrea-o la liber ne este disponibila noua prin aceast fel de publicare pe forumuri. Ceea ce e bine pentru noi care beneficiem de acea informatie.

Schema in discutie e o relicva care trebuie tratata ca un exemplu didactic al anilor cand cutiile mari erau vazute bine. Azi nu se mai prefera lazile si nici componentele care functioneaza calde inutil. Referinta la acel triac.

Sa pastram acest forum tehnic, ca de frustrari avem destule acum in viata. Si ca in cazul de fata, nu putem face nimic. Acel individ se va comporta cum vrea el indiferent de cum il catalogheaza altii pe buna dreptate sau nu.

NB: Nu activez pe acel forum T-azil si n-am activat nici pe raposatul Petarda. Deci, nu-l cunosc pe individ decat prin vorbele unor prieteni sau cunostinte de forum.
Acesti utilizatori au apreciat autorul Mircea pentru postare (total 2):
hpavictor (Sâm Oct 10, 2020 9:48 am) • addybiru (Sâm Oct 10, 2020 9:52 am)
Rating: 33.33%
VIOTUBEAMP
Moderator
Moderator
A apreciat de: 3 ori
A fost apreciat de: 214 ori

Este o exagerare!
Schema fiind publică pe net..... nu se încadrează în nici un fel la drepturile de autor, nu contează de unde a fost luată.
Uite.... eu în timp am postat pe diferite forumuri scheme, unii le folosesc sau s-au inspirat din ele, folosesc bucăți din ele, ar trebui să sar de fund în sus pentru asta?
Chiar am rămas uimit când un moderator de pe acest forum m-a întrebat dacă poate folosi o schemă postată de mine, dacă este publică o poate folosi oricine, fără să mai întrebe ceva.
Acesti utilizatori au apreciat autorul VIOTUBEAMP pentru postare (total 2):
addybiru (Sâm Oct 10, 2020 9:51 am) • Mircea (Sâm Oct 10, 2020 3:22 pm)
Rating: 33.33%
hpavictor
Moderator
Moderator

Cărțile din cărți se scriu ...
De undeva trebuie să se inspire fiecare autor , că nu toți primim informație divină ...
Majoritatea proiectelor de pe net sau aiurea sunt compilații de scheme , doar câteva din zeci de mii sunt 100% originale .
Nu te certa niciodată cu un prost. S-ar putea cei din jur să nu vadă diferența...

Audiosaurus Rex
admin
Administrator
Administrator

Bun, in cazul acesta, cred ca sunteti de acord sa inchidem topicul intrucat alte discutii nu isi au rostul si in mod sigur vor mai exista situatii similare.
remus68 (Sâm Oct 10, 2020 10:30 am)
hpavictor
Moderator
Moderator

Acest subiect este deosebit de important , in opinia mea .
Trebuie discutate toate problemele ce pot apare în lumea forumului , chiar daca noua ni se par banale , pentru alții pot fi chestii existențiale .
Acest subiect , al drepturilor de autor legate de prezentarea unei scheme , principiu sau metodă ce poate aduce avantaje tehnice unui întreprinzător cu spirit antreprenorial , iar în final va aduce posibile avantaje comerciale ... este cumva demodat , atât timp cât electronica este subvenționată la un preț de nimic în China .
În schimb , există un alt aspect important .
Cel al drepturilor de autor al creatorilor de conținut online .
Adică acea schemă de softstart solid state ( SSS , așa cum este cunoscuta in lumea audio ) putea sa rămână mult și bine ascunsă în fundul internetului , sau in format tipărit pe hârtie , la mine in arhivă ( eu am un exemplar original , pe undeva ) dar Remus a preferat să o scoată la vedere și să inițieze o discuție despre ea .
Meritul pentru popularizare și deschiderea unor discuții tehnice , fapt ce generează trafic de internet ( folositor in anumite cazuri ) este doar meritul lui Remus .
Să nu neglijăm acest merit ...
Cât despre datele de identificare ale lui DP , aici poate fi o problemă cu GDPR .
E adevărat , aceste date sunt sumare , dar există .
Ele pot fi dezvăluite doar de persoana in cauza , în cazul în care dorește să nu fie protejat de reglementările GDPR .
Nu insist asupra reglementărilor legale , dar pe viitor va invit sa studiați legislația privind GDPR .
Cât despre Don Petru și oricine altcineva dorește , este binevenit pe forum , nu există discriminare pe motive de apartenență la alte forumuri .
Doresc să nu închideți acest subiect , dacă mai apar nelămuriri , le putem discuta aici .
Mulțumesc tuturor pentru participare !
Sper că s-au lămurit anumite aspecte .

Audiosaurus Rex
Scrie răspuns