O vedere de ansamblu:

De la stanga la dreapta:
#1. Facut cu TC4069UBP. Realizat in urma unei discutii cu un coleg de pe alt forum. Din piese recuperate sau din cutia de reciclat.

Schema, eu am folosit CMOS in loc de TTL. Alimentat la 12Vcc. Pentru curiosi, timp de crestere/descrestere la semnal dreptunghiular in jur de 500ns.

Sunetul decent, comparabil cu orice iesire de laptop, fara zgomote, fasait, etc. Daca esti prins rau cu piesele si ai nevoie de un amplificator de casti, e o solutie respectabila. In gol se duce la 10Vpp, in sarcina nu am masurat (l-am ascultat pe casti de 24R si nu se strofoaca deloc sa zbiere), dar daca sunt curiosi, lasati un mesaj aici.
#2. Facut cu MAX4410 - re-facut in 2022 - prima mea iubire in materie de amplificatoare de casti alimentate la 5V (facute sa completeze o iesire de laptop). E amplificatorul care a facut rodajul castilor si cu mare succes. Mic, dar potent. Cablaj facut in China.
Cel din foto e varianta numarul 4, dar schema e exact cea din foaia de catalog. Performantele sunt remarcabile pentru un integrat care are generator de tensiune negativa (charge pump) inclus cat sa nu necesite condensatoare pe iesire. E alimentat la 3,3V.

Sunetul este clar, bun pentru orice muzica, dar foarte clar in medii, fara a fi insa exagerate.
Ce zice foaia de catalog: "The MAX4410 delivers up to 80mW per channel into a 16Ω load and has low 0.003% THD + N (asta la 25-50mW - depinde de sarcina). A high power-supply rejection ratio (90dB at 1kHz) allows this device to operate from noisy digital supplies without an additional linear regulator."
#3. Facut cu MAX4410 in 2015 - prima editie. Cablaj facut acasa. Singurul motiv pentru care am trecut la cutie inchisa fiind acumularea prafului in interior (cam deranjant). Schema din foaia de catalog.

#4. Facut cu TPA6120A2 in 2021 - nu aveam nevoie de el, insa mi l-au laudat prea multi ca sa nu-l fac. Schema "compozita".

Ce zice foaia de catalog, vorbeste de 0.0002% THD (la 1kHz 10k sarcina - deci nu pe casti) (si 0.003% la 100mW la 32R THD+N), PSRR 75dB:

Impresia artistica: destul de bagate in spate mediile, nu neaparat un sunet neplacut, dar prefer oricand amplificatorul #5 (mai jos).
#5. Facut cu OPA1612 si final OPA1622 in 2017. Cablaj facut acasa.
Scuze pentru schema, cred ca sufeream de lene acuta... Schema tipica de aplicatie.

Ce zice foaia de catalog, vorbeste de 0.0001% THD (si 0.00015% la 10mW la 32R THD+N), PSRR 95dB (daca am calculat bine, am considerat 3uV/V):

De departe sunetul cel mai echilibrat (opinie personala, nu masuratori). Nimic prea mult, nimic prea putin.
Note:
Numarul 4 si 5 sunt in cutii Hammond - cablajele sunt facute pe masura cutiei cat sa intre in canturile prevazute in cutie, la care am dublat panoul frontal cu circuit imprimat. La #4 e facut in China. La #5 e facut acasa, stanat si aplicat lac incolor. Se vede mai bine in realitate decat in poze. Numarului 5 merita sa-i fac un panou nou in China.
Textul de pe panourile frontale este iluminat.
Alte amplificatoare:
#6. Facut cu MAX4410. L-am facut ca sa am unul care arata mai bine caci il foloseam la munca. E intr-o cutie Hammond, inalta de 11-12mm, si lunga de 70-80mm.

Aceeasi schema deja folosita, fiind varianta numarul 2. Din pacate, nu mai stiu pe unde l-am pus. Are sa iasa la iveala intr-o zi.
#7. Facut cu 2N3904/3906 si BD139. Este de pe DIY audio 3HPA. E inca in teste si constructie. Am comandat alte condensatoare de iesire si niste rezistente de alte valori pentru teste. Ii pun alt radiator si-i micsorez inaltimea in general. Cablaj facut in China.

La ureche este decent, cam multe medii, un PSRR destul de firav. Am sa-i pun cam 8800uF pe alimentare. La teste l-am alimentat dintr-o sursa cu LM317 si tot nu am fost multumit, ma gandesc cum o sa fie din propriul redresor. Hmmm. Aia de pe DIY audio erau multumiti.
Am in constructie #8 cu TPA6139 (un pitic), si #9 cu MAX97220 (un fel de MAX4410 cu intrare diferentiala - daca se doreste).

PS: MAX4410 si MAX97220 nu se mai fabrica, dar ce ofera este imbatabil - la 3V alimentare. Ambele inca se gasesc pe Digikey.
Corectie de text:
PS: MAX4410 nu pare sa se mai fabrice. MAX97220 nu se mai fabrica, dar e inlocuit de MAX97220A/B/C/D/E care au fie castig fix, fie extern (cu 2 rezistente). Eu am optat pentru versiunea B (castig extern)
Ambele inca se gasesc pe Digikey.